معرفی وبلاگ
شهداودفاع مقدس ره آوردی بودکه موجب شد به پاس حق شناسی ازخون شهدا،ورزمندگان هشت سال دفاع مقدس ملت مقاوم ایران اسلامی همچون کوهی استوارباقی بمانند وبه پیروزی های بسیارنائل آینددراین وبلاگ پیرامون این شگفتیهای به دست آمده به بررسی وتحلیل پرداخته می شودامیداست موجب رضایت حق قرارگیردانشااتته
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 506280
تعداد نوشته ها : 472
تعداد نظرات : 4
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

«شهید واهان اَلله وِردیان» فرزند کوچک خانواده، در دومین روز از بهار سال 1340 در خانواده ای زحمتکش پا به عرصه حیات گذاشت. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه ارامنه «ایران پیروز» به پایان رساند، سپس با جدیت در یکی از دبیرستان¬های دولتی به تحصیل ادامه و به اخذ دیپلم نائل آمد.

«واهان» پس از دو سال کار و کوشش در جهت کمک به امور خانواده، در سال 1361 برای انجام خدمت مقدس سربازی خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی نمود. پس از طی دوره آموزشی در پادگان «عجب شیر»، به جمع رزمندگان دلاور جبهه های نبرد پیوست و در صفوف لشگر 77 خراسان در «پیرانشهر»، به دفاع از وطن خود همت گماشت. سرانجام بعد از ماه¬ها نبرد دلاورانه با دشمن بعثی، وی در خلال عملیات «والفجر 2» بر اثر اصابت ترکش، خون خود را در راه آزادی و استقلال میهن نثار و با افتخار بزرگ شهادت، به دیدار حق شتافت. پیکر مطهر شهید «واهان اَلله وردیان» بعد از انتقال به تهران و انجام تشریفات مذهبی با حضور جمعیت کثیری از ارامنه و مسئولان نظامی و در میان حزن و اندوه فراوان در قطعه شهدای ارمنی تهران به خاک سپرده شد.
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385

 

شهید «واهیک باغداساریان»، چهارمین فرزند ذکور «تیمور» و «آرپِنیک»، در نوروز 1340 در تهران چشم به جهان گشود. پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی در دبستان «نصیر»، دروس راهنمایی و متوسطه را نیز تا سال سوم دبیرستان، در مجتمع آموزشی ارامنه «سوقومونیان» ادامه داد.

تحصیل، وی در کنار برادرش «سیمون»، به کار فنی- حرفه¬ای پرداخت. در سال 1360 برای اعزام به جبهه، خود را به مرکز نظام وظیفه معرفی نمود. پس از 18 ماه حضور در خط مقدم (جبهه مریوان)، وی به منطقه «دارخوین» منتقل گردید. منطقه استقرار وی، قبلاً به وسیله دشمن بعثی مین¬گذاری شده بود. البته پس از آزادسازی این مناطق از دست دشمن، بخش¬هایی از منطقه پاکسازی گردیده بود. متأسفانه اتومبیل حامل شهید «باغداساریان» از قسمت پاکسازی خارج و بر روی مین ضد تانک رفت. بر اثر انفجار، «واهیک» نیز به همراه دوستان همرزم خود در چهاردهم اسفند 1362 در سن 22 سالگی به شهادت رسید. پیکر مطهر شهید «واهیک باغداساریان» بعد از انتقال به تهران و پس از انجام تشریفات مذهبی در میان بدرقه صدها نفر از اهالی مسیحی و مسلمان در قطعه شهدای ارمنی دوران 8 سال دفاع مقدس در تهران به خاک سپرده شد.
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385



شهید «واهیک یِسائیان» فرزند ارشد خانواده هفت نفری بود.دوران ابتدایی او در مدرسه ارامنه «رُستُم» سپری گردید. پس از آن تحصیلات راهنمایی و متوسطه خود را با موفقیت در مدرسه ارامنه «کوشش مَریَمیان» به پایان رساند.

بعد از اخذ دیپلم، وی با قبولی در کنکور سراسری دانشگاه آزاد اسلامی در رشته مهندسی کشاورزی به تحصیل مشغول گردید. پس از یک سال تحصیل در دانشگاه با مشاهده شرکت دوستان خود در جنگ تحمیلی، دانشگاه را رها و برای اعزام به جبهه، خود را به مرکز نظام وظیفه معرفی نمود: مادر جان، نگاه کن، تمام بچه¬های این کوچه سرباز هستند و من هم می‌خواهم بروم جبهه. خون من که از خون آن¬ها سرخ¬تر نیست. چرا نباید من به جبهه بروم. شهید «یسائیان» پس از طی سه ماه دوره آموزشی در پادگان «افسریه» تهران به جبهه اعزام گردید. وی 21 ماه در خطوط مختلف جبهه¬های جنگ تحمیلی حضور داشت. پس از پایان دوره قانونی خدمت سربازی، «واهیک» چهار ماه دیگر نیز به عنوان دوره احتیاط در جبهه جنگ باقی ماند (جمعاً 25 ماه). بعد از پایان آخرین مرخصی و بازگشت به خط مقدم، در حالی که بیش از چند روز دیگر به اتمام خدمت تکمیلی چهار ماهه باقی نمانده بود، در خلال یکی از بمباران های شدید دشمن بعثی در زمان حمله نیروهای رزمنده و شجاع ایران، بر اثر اصابت ترکش بمب به پایین شکم به شدت زخمی شده و به بیمارستان منتقل گردید که متاسفانه بر اثر خونریزی شدید، جان به جان آفرین تسلیم نموده و به خیل عظیم شهدای 8 سال دفاع مقدس پیوست.
 حضرت آیت¬الله خامنه¬ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در منزل خانواده شهید «واهیک یسائیان»، موجب دلگرمی خانواده این شهید والا مقام مسیحی در جنگ اسلام علیه کفر گشتند.
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385

 

سرباز شهید «وِهاندز رشید پور» در اولین روز بهاری در خانواده¬ای روستایی و زحمتکش در روستای «بابرود» (بابارود) در حوالی شهرستان ارومیه به دنیا آمد. پس از تحصیلات ابتدایی، به کار و تلاش در کنار خانواده پرداخت.

وی پس از اعزام به خدمت مقدس سربازی و طی دوره آموزش به لشگر 77 خراسان پیوسته و به خطوط مقدم جبهه¬های جنگ حق علیه باطل منتقل گردید.
وی بعد از 2 سال و 3 ماه و 4 روز خدمت، پیش از آتش بس، قهرمانانه در عملیات بزرگ «فتح¬المبین» به خیل عظیم شهدای 8 سال دفاع مقدس پیوست. پیکر مطهر شهید «رشید پور» بعد از انجام تشریفات مذهبی در میان حزن و اندوه و بدرقه صدها نفر از هموطنان در ارومیه به خاک سپرده شد.
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385

شهید «ورژ باغومیان» در اردیبهشت 1344 در «جلفای نو» (اصفهان) به دنیا آمد.دوران تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ارامنه به پایان رساند. پس از آن، همزمان با تحصیل در دوره شبانه، به کار در زمینه برق قشار قوی پرداخت. در عین حال علاقه مفرط وی به ورزش فوتبال، موجب ترک تحصیل وی گردید.

بدین ترتیب «ورژ» از پانزده سالگی تا اعزام به خدمت به کار و ورزش مشغول شد. بعد از طی دوره آموزشی به کرمان منتقل و در بخش خدمات (موتور خانه) به خدمت خود ادامه داد. در اواخر سال 1364 وی به جبهه «پیرانشهر» اعزام گشته و در بخش تدارکات، مشغول به ادامه خدمت مقدس سربازی گردید. وی، مهمات و غذا به خط مقدم حمل می‌نمود. روزی خبر رسید که حدود 27 سرباز به محاصره گروهک ضد انقلاب«کومله» در آمده¬اند. محاصره¬شدگان با بیسیم تقاضای کمک کرده بودند. در این بین، گروهی دیگر از نیروها برای یاری رساندن به همرزمان، آماده اعزام به منطقه گشتند. زمانی که «ورژ» شنید که او را با خود نخواهند برد به دنبال آن¬ها دویده، خواهش می‌نماید که وی را نیز با خود به منطقه محاصره شده ببرند! در «کربلا»ی آن روز، بنا به روایت برادر شهید، غیر از دو سرباز از هموطنان مشهدی و اصفهانی که زخم برداشتند، بقیه جوانان رشید این مرز وبوم، همراه با «ورژ»، شربت شهادت نوشیده و به ملکوت اعلی پیوستند.
 پیکر شهید «ورژ باغومیان» پس از انتقال به زادگاهش و اجرای مراسم مخصوص مذهبی در کلیسای حضرت «مریم» مقدس با حضور صدها تن از خویشاوندان، دوستان و همشهریانش در تاریخ 20 خرداد 1365 در قبرستان ارامنه به خاک سپرده شد.
 بر سنگ قبر شهید «ورژ باغومیان» این کلمات نقش بسته¬اند:
 برای همرزم زخمیَت، سپر گشتی و
 بی درنگ، به نجاتش شتافتی.
 قلبت سوخته و شمع زندگیَت، خاموش شد،
 و مَردُمَت را، تشنه ایمان مُحکَمَت گذاردی ...
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385



شهید «هراچ طوروسیان»،چهارمین فرزند «آرامائیس» و«آنوش» در سال 1348 در تهران متولد شد. دوره پیش دبستانی و ابتدایی را تا کلاس سوم، در مدرسه ارامنه «تونیان» گذراند. دو سال دیگر ابتدایی را نیز در دبستان «نائیری» سپری نمود.

بعد از آن ترک تحصیل کرده و نزد پدرش به کار مشغول گردید. در عین حال در سال های نوجوانی و جوانی به طور جدی به امور فرهنگی- ورزشی از قبیل بازی در گروه تئاتر، کوهنوردی و جودو پرداخت. وی عضو فعال «انجمن مردمی ارامنه» بود. او به دوستان و آشنایان می‌گفت: انجمن، خانه دوم من است . «هراچ» در زمان فرا رسیدن سن خدمت زیر پرچم داوطلبانه خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کرد: مادر جان، خودم را معرفی کردم. می‌خواهم بروم سربازی. دوره آموزشی را در تهران به پایان رساند. پس از آن ابتدا به «گیلان غرب» و بعد از مدتی، به «سومار» منتقل گردید. لازم به ذکر است که شهید گرانقدر جزء تکاوران دلاور ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده و تکاوری را برای خود، افتخار می‌دانست. ده ماه پیش از ترخیص از خدمت، «هراچ» در حین عملیات خنثی سازی مین، به فیض عظیم شهادت نائل آمد.

منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385

شهید «هراچ هامبارسومیان» در زمستان 1340 در تبریز چشم به جهان گشود. وی پس از اتمام دوران ابتدایی، راهنمایی و متوسطه موفق به دریافت دیپلم از دبیرستان ارامنه «اسدی» زادگاهش گشت. بعد از آن به حرفه عکاسی پرداخت.

در مرداد 1365 جهت انجام خدمت مقدس سربازی ابتدا به پادگان «عجب شیر»، اعزام و پس از طی دوره آموزشی به لشگر 64 ارومیه منتقل شده و به مدت 24 ماه در جبهه¬های «پیرانشهر» و «حاج عمران» در برابر نیروهای بعثی عراق دلیرانه جنگید. «هراچ» پس از طی دوره¬های دو سال و چهار ماه احتیاط، زمانیکه فقط ده روز بیشتر به پایان آن باقی نمانده بود در حین انجام وظیفه به اتفاق همرزمانش، دچار حادثه رانندگی شده و بر اثر شدت جراحت وارد آمده، به کاروان عظیم شهداء پیوست. پیکر مطهر وی پس از انجام تشریفات مذهبی در میان بدرقه شمار زیادی از دوستان، خویشاوندان و مردم در قطعه شهدای ارمنی تبریز به خاک سپرده شد.
 شهید سرباز یکم وظیفه «هراچ هامبارسومیان» از سال 1353 عضو باشگاه «آرارات» بوده و به عنوان عضو هیئت مدیره باشگاه و عضو فعال کتابخانه «رستم-گاسپار»، فعالیت¬های چشمگیری داشته است.
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385



شهید «هراند آوانسیان» فرزند «گریگور» و «لوسیک»، در بهمن ماه سال 1343 در تهران پا به عرصه وجود گذارد. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه ارامنه «تونیان» به پایان رسانده و سپس در دبیرستان «سوقومونیان» به تحصیلاتش ادامه داد.

به علت شرایط سخت مالی، از کلاس سوم دبیرستان ترک تحصیل نمود تا بتواند با درآمد حاصل از کار، کمک خرج خانواده اش باشد، لیکن با تلاش بی وقفه، سرانجام موفق به اخذ دیپلم تجربی گردید. در سال 1365 به خدمت سربازی اعزام گشته و بعد از اتمام دوره آموزشی به رزمندگان لشگر 77 خراسان در جبهه پیوست. پیش از شهادت، دو بار زخمی شده، اما این موضوع را از خانواده¬اش کتمان نموده بود. سرانجام پس از ماه¬ها نبرد دلاورانه با نیروهای دشمن بعثی در مناطق غرب و جنوب غرب، در جبهه «عین خوش» به شهادت رسید. پیکر پاک شهید «هراند آوانسیان» بعد از انتقال به تهران و انجام تشریفات مذهبی در قطعه شهدای ارمنی جنگ تحمیلی عراق بر علیه جمهوری اسلامی ایران به خاک سپرده شد. انبوهی از جمعیت در مراسم آخرین وداع با پیکر مطهر شهید حضور داشتند.
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385

 

شهید «یوریک سرداریان» هشتمین فرزند خانواده روستایی 11 نفره «آلکساندر» و «تارلان» بود. چهار سال از دوران ابتدایی را در محل تولد خویش سپری نموده و پس از آن به اتفاق شش برادر و دو خواهر خود به تهران نقل مکان کرد.

دروس کلاس پنجم دبستان را در مدرسه ارامنه «نائیری»تهران به اتمام رساند. وی پس از اتمام دوران راهنمایی، ترک تحصیل نموده و در کارگاه دینام پیچی در خیابان «سعدی» به کار پرداخت. وی 20 ماه از22 ماه خدمت سربازی خود را در جبهه حضور داشت. در ششم شهریور ماه 1365 برای آخرین بار به خطوط مقدم بازگشته و سه روز بعد، حین نگهبانی، در اثر اصابت ترکش خمپاره دشمن بعثی به شهادت رسید. شهید «سرداریان» در عملیات جنگی نیز شرکت کرده بود.
 پیکر مطهر شهید «یوریک سرداریان» پس از انجام مراسم مخصوص مذهبی در کلیسای «تارگمانچاتس» مقدس با حضور جمعیت زیادی از ارامنه تهران، نمایندگان مجلس، نهاد¬های لشگری و کشوری در گورستان ارامنه تهران به خاک سپرده شد.
 حضرت آیت الله خامنه¬ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور پدرانه خود در جمع اعضای خانواده شهید گرانقدر، ضمن دلجویی از والدین «یوریک سرداریان»، آنان را مورد تفقد خاص خویش قرار دادند.
منبع: گل مریم ، نوشته ی دکتر آرمان بوداغیانس، نشر تسنیم حیات، با همکاری نشر صریر- 1385

X